En ny Formand

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Hej alle i Diabetiker og pårørende i Ikast-Brande

Jeg hedder Per Borch..

Jeg er formand for Diabetesforeningen/Ikast-Brande lokalforening  og næstformand i regionsudvalget.  Jeg har haft sukkersyge (Diabetes type 1) siden 1981. selv om jeg er type 1 diabetiker så har jeg 2 målgrupper der altid vi få min opmærksomhed. Teenager med type 1 og type 2 diabetiker.  Med næsten 40 års erfaring som diabetiker, ved jeg at en diabetiker er alene med sin diabetes 99,99 % af tiden 0,01 %  af tiden forsøger en læge, diætist, diabetessygeplejeske at rådgive.. jeg er til kontrol 10 minutter hvert ½. år. Dvs. 518.380 minutter er jeg alene med min diabetes. Hvem er det så vigtigts at uddanne i Diabetes lægen eller mig. et lille bitte løft i forståelsen af diabetes hos patienten. Sparer staten, regionen, kommunen milliarder kr. hvert eneste år.

For mange år siden valgte jeg at Diabetes ikke kunne være nogen hindring for hvad jeg kunne lave og gøre ..

Et stykke hen af vejen er det da også rigtig, det selv om jeg knapt kan undvære insulin mere end et par timer. Så kan jeg stort set det samme som de fleste andre normale. Jeg har valgt at Diabetes ikke måtte fylde ret meget i mit liv. Men kravet om at ville kunne det samme som andre raske mennesker. Får også livet som diabetiker til at fylde rigtig meget 24/7/364

Jeg har også valgt at jeg ville deltage i Diabetesforeningen arbejde.  Jeg meldte mig i lokal foreningen i Ikast-Brande…for godt 3 år siden for at hjælpe lidt men forskellige opdatering på deres hjemmeside.  Medlem af diabetes.dk siden 1981

Nu er det pludselig en formandspost… og med de aktiviteter vi har i lokalforeningen, er det også + 20 timer hver uge for at følge med møder mails osv.

Som lokalforening har diabetes.ikast-brande.dk valgt at lægge vore kræfter der hvor vi kan, nå ud til flest mulige ..

Hele bestyrelsen bakker op om det arbejde der ligger der i. For os er det opsøgende og forbyggende arbejde nok det vi vægter mest.

Men også livserfaringer med et liv som diabetiker eller pårørende er noget vi kan fortælle meget om.  I dag kan vi dele ud af erfaringer med mere end 70 år’s liv med diabetes og om hvordan man kan komme ud på den anden side af det. med livet og helbredet i nogenlunde behold.

Vi er pålagt tavshedspligt. Derfor kan alle trygt tage kontakt til os: vi hjælper gerne med at lytte eller samtale  og kan sende alle i den rigtige retning for optimal hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

mere at læse

En ny lokalforening

Det var lidt en dejlig dag.. Den lokalforening jeg startede i tilbage i 1981.. lykkes det at få startet op igen. forud

covid 19

Under mistanke

Et par dage med feber, lidt hoste.. Måske skulle man tage en test.. Det var den virkelighed jeg vågnede op til her

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk